Ο π. Βασίλειος Αυγουστίνος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1972 με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Από το 1978 έως το 1984 φοίτησε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αργυρούπολης. Παράλληλα αυτήν την περίοδο, άρχισε να συμμετέχει στα κατηχητικά σχολεία του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας. Το 1990 αποφοίτησε από το Λύκειο Ελληνικού. Το 1991 εισήχθη στο τμήμα Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι απόφοιτος.

Καθοριστικής σημασίας, για την ζωή και την υπόλοιπη εξέλιξή του, υπήρξε η γνωριμία του, το 1991, με τον π. Θεόδωρο Γεωργίου. Η καταλυτική του παρουσία διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στην μετέπειτα απόφασή του να ιερωθεί.

Το 1993 διετέλεσε για πρώτη φορά στέλεχος στην ενοριακή κατασκήνωση του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης, η οποία λειτουργούσε στο Λουτράκι Κορινθίας από το 1991. Ιδρυτής και ψυχή αυτής της κατασκήνωσης είναι μέχρι σήμερα ο π. Θεόδωρος Γεωργίου. Ο π. Βασίλειος διακόνησε στην κατασκήνωση σε διαφορετικές θέσεις επί δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια.

Από το 1997 έως το 1999 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, ως χειριστής αντιαεροπορικού και σε γραφείο της σχολής Εθνικής Άμυνας, χωρίς να σταματήσει να συμμετέχει στην κατασκήνωση.

Το 2006, στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, νυμφεύθηκε την Σοφία Αθανασίου. Στην τελετή του γάμου χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Ν. Σμύρνης κ. Συμεών και ο μακαριστός Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Το 2007, στις 2 Σεπτεμβρίου, έλαβε χώρα η εις διάκονο χειροτονία του και στις 9 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους η εις πρεσβύτερο χειροτονία του, στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας υπό του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, συλλειτουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, τη παρουσία πλήθους ιερέων, μοναχών και μοναζουσών. Ξεχωριστή ευλογία υπήρξε η προσευχή των παρισταμένων ενοριτών, συγγενών και φίλων.

Το 2008. Ήλθε στη ζωή ο γιος του Κωνσταντίνος.

Από το 2007 έως σήμερα

διακονεί ως εφημέριος στην Αγ. Βαρβάρα Αργυρούπολης, την ενορία που γεννήθηκε, μεγάλωσε και υπηρέτησε ως λαϊκός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

Κύλιση στην Αρχή