Ναός

Ο Πατήρ Θεόδωρος Γεωργίου γεννήθηκε στο Χωριό Μυρτιά Τριχωνίδας Αιτωλοακαρνανίας. Είναι το τρίτο παιδί πολύτεκνης (επταμελούς) αγροτικής οικογένειας, έγγαμος με την πρεσβυτέρα κ. Δήμητρα Αντωνοπούλου και  πατέρας πέντε παιδιών.

Σε νεαρή ηλικία ήλθε στην Αθήνα όπου εργαζόταν για τον επιούσιο και  συγχρόνως ολοκλήρωνε τις σπουδές του. Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκ-κλησιαστικής Σχολής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την 11-10-1987 χειροτονήθηκε Διάκονος. Την 23η Ιανουαρίου 1989 χειρο-τονήθηκε Πρεσβύτερος και την 30η του ιδίου μηνός, σε ηλικία 31 ετών, τοποθε-τήθηκε Προϊστάμενος στην Ενορία της Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως.

 Μία πολύ σύντομη αναφορά στο Ποιμαντικό, Πνευματικό, Φιλανθρωπικό και Κοινωνικό έργο του πατρός Θεοδώρου, από τότε που τοποθετήθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας μέχρι σήμερα περιλαμβάνει:

 1. Ανοικοδόμηση εκ θεμελίων νέου Ιερού Ναού εκτάσεως 700 τετρ. μέτρων, σε διάστημα πέντε ετών.
 2. Δημιουργία Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.
 3. Κατηχητικά Σχολεία.
 4. Νεανικές Δραστηριότητες Τμήματα Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών, Παραδοσιακών Χορών, εκμάθησης Μουσικών Οργάνων, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Αγιογραφίας και Ζωγραφικής κλπ).

Ειδικότερα για τα παιδιά όλων των Σχολείων της Ενορίας της Αγ. Βαρβάρας έχει προγραμματίσει μηνιαίο εκκλησιασμό για κάθε ένα από τα Επτά Σχολεία της Ενορίας (ολοκλήρου του σχολείου ή κατά τάξεις), για τους μήνες Οκτώβριο έως και Μάϊο.

 1. Εντευκτήριο Παιχνιδιών για την ψυχαγωγία όλων των παιδιών της Ενορίας.
 2. Συναντήσεις εβδομαδιαίες με τους νέους της Ενορίας και άλλων περιοχών, με ομιλία και συζήτηση πάνω σε θέματα παρμένα από την Αγία Γραφή και την Πατερική Βιβλιογραφία.
 3. Συναντήσεις Νέων Ζευγαριών και Οικογενειών.
 4. Ενοριακές Νεανικές Κατασκηνώσεις (Οργάνωση και λειτουργία εννέα κατασκηνωτικών περιόδων ετησίως).
 5. Σπίτι Γαλήνης Χριστού «Γεύμα Αγάπης».
 • Διαρκής Έκθεση Χριστιανικού Βιβλίου.
 • Δωροέκθεση.
 • Εθελοντική Αιμοδοσία – Ενοριακή Τράπεζα Αίματος.
 • Φιλοξενία ξένων παιδιών.
 • Προσκυνηματικές εκδρομές σε Ιερές Μονές και άλλα Προσκυνήματα ανά την Ελλάδα.
 • Οργάνωση «ΕΟΡΤΙΩΝ» (Πολυήμερες ετήσιες εκδηλώσεις με Ομιλίες, Αγρυπνίες κλπ) προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας.
 • Τέλος ο π. Θεόδωρος είναι Εξομολόγος από το 1998 και έχει ήδη πολύ μεγάλο αριθμό Πνευματικών Τέκνων.

Ο Πατέρας Θεόδωρος συνεχίζει ακούραστα την προσφορά αγάπης στην Ενορία μας.

Ο π. Βασίλειος Αυγουστίνος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1972 με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Από το 1978 έως το 1984 φοίτησε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αργυρούπολης. Παράλληλα αυτήν την περίοδο, άρχισε να συμμετέχει στα κατηχητικά σχολεία του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας. Το 1990 αποφοίτησε από το Λύκειο Ελληνικού. Το 1991 εισήχθη στο τμήμα Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι απόφοιτος.

Καθοριστικής σημασίας, για την ζωή και την υπόλοιπη εξέλιξή του, υπήρξε η γνωριμία του, το 1991, με τον π. Θεόδωρο Γεωργίου. Η καταλυτική του παρουσία διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στην μετέπειτα απόφασή του να ιερωθεί.

Το 1993 διετέλεσε για πρώτη φορά στέλεχος στην ενοριακή κατασκήνωση του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης, η οποία λειτουργούσε στο Λουτράκι Κορινθίας από το 1991. Ιδρυτής και ψυχή αυτής της κατασκήνωσης είναι μέχρι σήμερα ο π. Θεόδωρος Γεωργίου. Ο π. Βασίλειος διακόνησε στην κατασκήνωση σε διαφορετικές θέσεις επί δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια.

Από το 1997 έως το 1999 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, ως χειριστής αντιαεροπορικού και σε γραφείο της σχολής Εθνικής Άμυνας, χωρίς να σταματήσει να συμμετέχει στην κατασκήνωση.

Το 2006, στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, νυμφεύθηκε την Σοφία Αθανασίου. Στην τελετή του γάμου χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Ν. Σμύρνης κ. Συμεών και ο μακαριστός Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Το 2007, στις 2 Σεπτεμβρίου, έλαβε χώρα η εις διάκονο χειροτονία του και στις 9 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους η εις πρεσβύτερο χειροτονία του, στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας υπό του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, συλλειτουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, τη παρουσία πλήθους ιερέων, μοναχών και μοναζουσών. Ξεχωριστή ευλογία υπήρξε η προσευχή των παρισταμένων ενοριτών, συγγενών και φίλων.

Το 2008. Ήλθε στη ζωή ο γιος του Κωνσταντίνος.

Από το 2007 έως σήμερα

διακονεί ως εφημέριος στην Αγ. Βαρβάρα Αργυρούπολης, την ενορία που γεννήθηκε, μεγάλωσε και υπηρέτησε ως λαϊκός.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας είναι ο πρώτος ενοριακός Ιερός Ναός στην περιοχή Αργυρουπόλεως. Η ιστορία του ξεκινάει από τη στιγμή που οι πρώτοι πρόσφυγες Έλληνες από την Αργυρούπολη του Πόντου, ήλθαν καταδιωγμένοι από τους Τούρκους, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, που μέχρι τότε ήταν έρημη και ακατοίκητη.

 

Η Αγία Βαρβάρα, γνωστή ως Μεγαλομάρτυς, ήταν Χριστιανή αγία και μάρτυς, που έζησε κατά τον 3ο αιώνα μΧ.

Κύλιση στην Αρχή